Harvey Robinson ítélete halasztódik

2010.04.06. 08:59   ussk

 A sorozatgyilkosok általában huszonévesen támadnak először emberre, kivétel azonban mindig akad, például a pennsylvaniai Harvey Robinson, aki 18 éves korára már három gyilkosságon és egy öt éves kislány megerőszakolásán volt túl. A halálesetek a kilencvenes évek elején történtek, Robinson módszere pedig az volt, hogy napokig követte a kiszemelt áldozatokat, majd éjszaka betört hozzájuk, megerőszakolta és meggyilkolta őket. Az egyik megerőszakolt nőnek azonban sikerült elmenekülnie és miután elmesélte a történetét, rendőri védelmet kapott. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy néhány nap elteltével Robinson újra megpróbált betörni hozzá, a rendőrnek pedig sikerült őt lelőnie.

Robinsont halálra ítélték mindhárom gyilkosságért, de azóta is megy a huzavona, hogy életfogytiglant kaphasson. 2001-ben a három gyilkosságból kettővel kapcsolatban érvénytelenítették is a halálbüntetést, ráadásul 2006 óta nem is lehet kivégezni valakit olyan bűncselekményért, amit 18 éves kora előtt követett el, így a két érvénytelenített ítélet közül az egyik már mindenképp így is marad. 

A másik érvénytelenített halálbüntetést, amit a 15 éves, újságkihordóként dolgozó Charlotte Schmoyer megerőszakolásáért és meggyilkolásáért kapott, azonban újra elővették, a bíró azonban feloszlatta az esküdtszéket és a hónap végéig újabb esküdteket választanak ki az ítélet megszületéséhez. Robinsont egyébként a harmadik gyilkosság miatt eredetileg 2006-ban végezték volna ki.


Címkék: harvey robinson

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr71898020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása