Ellis új ügyvédet kapott, a tárgyalás csúszik

2010.04.10. 08:53   ussk

 A hét, 1986 és 2007 között Milwaukee-ban elkövetett gyilkossággal vádolt Walter Ellis kitartott amellett, hogy ügyvédje (aki ingyen vállalta el a védelmét), nem megfelelő számára és helyette kapott egy kirendelt ügyvédet. Az új ügyvéd, Alejandro Lockwood több időt kért a bírótól, hogy felkészülhessen, amit meg is kapott, így május 3. helyett október 4-én fog kezdődni a tárgyalás. Lockwood azt is elmondta egyébként, hogy ez a legnagyobb ügy, amivel eddig dolga akadt. Az előző ügyvéddel az volt a 49 éves Ellis problémája, hogy keveset találkoztak és nem érezte, hogy igazán hatékonyan védhetné őt.

Lockwood annyit mondott még az üggyel kapcsolatban, hogy azt szeretné, ha a tárgyalást elvinnék Milwaukee megyéből, mivel a helyi média nagyon negatív színben dolgozta fel az eseményeket. Ezt már az előző ügyvéd is kérte még januárban, most pedig a bíró azt mondta, júliusban fog döntést hozni ebben a kérdésben. Szintén az elődje útját követve arról is beszélt Lockwood, hogy az lenne a legjobb, ha külön tárgyalnák a gyilkosságokat, mivel időben és az elkövetés módjában is nagy különbségek vannak közöttük. A bíró ezt annak idején azzal utasította el, hogy igenis hasonlóak annyira egymáshoz a fojtogatások, hogy együtt tárgyalhassák őket, ráadásul mind Ellis lakóhelyének közelében történt.

Ellist egyébként DNS-minta segítségével kötötték összesen kilenc áldozathoz, bár csak héttel kapcsolatban emeltek vádat ellene. Már 2001-ben is mintát akartak venni tőle, akkor azonban rávette egy rabtársát, hogy szolgáltasson helyette mintát, így nem derült fény egyből arra, hogy ő volt a felelős a halálesetekért. Ellis ártatlannak vallja magát a gyilkosságokban. Az áldozatok a rendőrök szerint prostituáltak voltak, a hozzátartozók egy része azonban ezt tagadja.


Címkék: walter e ellis

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr181909063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása