Sowell bírója kommentelgetett, most perel

2010.04.12. 08:56   ussk

Shirley Strickland Saffold bíró, akihez a 11 gyilkossággal vádolt, clevelandi Anthony Sowell ügye is tartozik, mostanában egyre jobban belebonyolódik a Plain Dealer nevű internetes újsággal folytatott harcba. Néhány hete arról írtam, hogy majdnem letartóztattatta a Plain Dealer egyik újságíróját azzal, hogy felhasználta cikkéhez a Sowellről szerzett pszichológiai értékelést. Azóta azonban újabb kanyarokat vett a történet, ugyanis az újság felfedezte, hogy lawmiss néven hozzászólogatott valaki a bírónő e-mailjét használva a cikkeikhez, amire a bírónő úgy reagált, hogy beperelte őket 50 millió dollárra, amiért visszaéltek az adattal.

A Sowell-ügyre is hatással vannak az események, a védelem ugyanis a több mint 80 komment kiderülte után azonnal új bírót követelt, mivel a hozzászólások közül több igen negatív véleményt mutat Sowell egyik ügyvédjéről, Rufus Simsről és magáról Sowellről is. A vád természetesen azt szeretné, ha Saffold bírónő maradna és Simsnek kellene kiszállnia az ügyből. A bíró egyébként azt mondja, nem ő, hanem a lánya használta a hozzászólásaihoz az e-mailcímet.

Ha Sowell megkapja a halálbüntetést, akár újra is tárgyalhatják később az egész ügyet a bíró elfogultságára hivatkozva, de az is lehet, hogy ha a bíró nem is lép vissza az ügytől, az Ohioi Legfelsőbb Bíróság eltávolítja.


Címkék: anthony sowell

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr141913739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása