Abner bűnösnek vallotta magát

2010.04.15. 09:09   ussk

Januárban tartóztatták le Kentuckyban azt a Michael Abnert, akit három idős ember megölésével vádoltak és aki egyiküknek a házát is felgyújtotta. A 47 éves férfi tegnap bűnösnek vallotta magát minden vádpontban és tényleges életfogytiglant kapott a bírótól. Halálbüntetést is kaphatott volna, de az áldozatok családjai beleegyeztek az életfogytiglanba. Egyébként már a letartóztatása után nem sokkal bevallotta a rendőröknek mindhárom gyilkosságot, a rendőröket is meglepve vele, ugyanis akkor még csak a januárban megölt áldozat halálával vádolták.

A gyilkosságokhoz betörés és rablás is párosult, azonban úgy gondolják, nem csupán a nyereségvágy lehetett a bűncselekmények oka, mivel Abner brutális és kegyetlen módszerekkel dolgozott. (Egyébként nem ritka, hogy egy sorozatgyilkos összeköti a kellemest a hasznossal és ha már úgyis ott van, rabol is.) A januári, férfi áldozattal számtalan késszúrás végzett, a két nőt pedig, akiket még a nyolcvanas években ölt meg, megfojtotta. A januári gyilkossággal kapcsolatban úgy bukott le, hogy a felesége autóját otthagyta a ház előtt és az áldozat autójával távozott. Az egyik korábbi áldozat halálával kapcsolatban egyébként már annak idején is kikérdezték, de nem volt ellene bizonyítékuk, sőt, az áldozat egyik ismerősének is elmondta Abner, hogy ő végzett az idős nővel, az ismerős azonban túlságosan megijedt ahhoz, hogy beszámoljon róla a rendőrségnek. A harmadik gyilkosságra pedig eleve csak most derült fény, korábban ugyanis azt gondolták, a tűz végzett a nővel és csak most derült ki, hogy ezt a tüzet is Abner okozta, miután megfojtotta őt.

Abner be is bizonyította, hogy ő volt a tettes, pontosan leírt ugyanis néhány olyan ékszert, amelyeket az áldozatoktól szerzett meg. Az viszont elgondolkodtatott mindenkit, hogy a két korábbi és az idei gyilkosság között 22 év telt el és bár ennek egy részét Abner börtönben töltötte, még így is nagy a hézag időben ahhoz, hogy magában rejthessen néhány megoldatlan gyilkosságot, egyelőre azonban semmi mással nem gyanúsítják. 


Címkék: michael abner

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr411922737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása