New Yorkban is közzétettek Alcala-fotókat

2010.04.21. 09:58   ussk

Először egy kis összefoglaló Alcaláról annak, aki nem követte eddig az eseményeket, aki pedig igen, az ugorjon a következő bekezdésre nyugodtan: Rodney Alcalát 1979-ben tartóztatták le, néhány héttel a 12 éves Robin Samsoe meggyilkolása után és az elmúlt években összesen háromszor ítélték az ügyben halálra (kétszer visszavonták). Legutoljára együtt tárgyalták ezt az ügyet négy másik nő megölésével kapcsolatban, akiket DNS segítségével kapcsoltak hozzá az utóbbi években. Mind az öt áldozat Los Angeles vonzáskörzetéből származott és mind az öt esetben bűnösnek találták Alcalát, aki ügyvédek helyett maga képviselte a védelmét. Alcala egyébként egy kiemelkedő intelligenciájú fojtogató, aki a fényképezőgépe segítségével nyerte meg áldozatai bizalmát. Számtalan fotót találtak Seattle-ben elrejtve, amelyek közül több mint százat hoztak nyilvánosságra abban a reményben, hogy eltűnt személyeket fedeznek fel rajtuk, illetve számos régi ügyben indult meg újra a nyomozás országszerte, hogy kiderítsék, lehetett-e köze hozzájuk Alcalának. Alcala beceneve a Dating Game Killer lett, mivel a hetvenes években megnyert egy tévés randivetélkedőt.

Említettem többször is korábban, hogy Alcala (eredeti nevén Rodrigo Jacques Alcala-Buquor) az ország több pontján is megfordult, köztük New Yorkban is, ahol két áldozattal sikerült DNS útján összekötni őt. Úgy tűnik, nem fognak azonban vádat emelni ellene, ennek viszont annyi az oka, hogy New York államban nincs halálbüntetés. A két manhattani áldozatról egyébként annyit lehet tudni, hogy egyikük stewardess volt, a másik pedig egy ismert társasági nő (egy híres elit szórakozóhely tulajdonosának lánya), akinek meggyilkolását annak idején címlapon hozták a helyi újságok. A stewardesst saját otthonában erőszakolták és fojtották meg, az örökösnőre pedig halála után egy évvel találták rá egy sekély sírban egy olyan környéken, ahol Alcala gyakran fotózott.

Viszont a vádemelés elmaradása ellenére nem hagyják annyiban az ügyet New Yorkban sem és a helyi rendőrség is közzétett több mint 200 olyan fotót, amelyeket Alcala készített és amelyekről azt gyanítják, hogy New Yorkban is készülhettek akár. (Eddig valamiért ők nem szerették volna nyilvánosságra hozni őket, noha a kaliforniaiak már hetekkel ezelőtt megtették.) Alcala egyébként először azután került New Yorkba, hogy 1968-ban megtámadott egy nyolc éves kislányt és szökni kényszerült. Volt már egy diplomája ekkor, itt viszont újra egyetemre járt, amit az 1971-es letartóztatása miatt már nem fejezett be. A stewardesst ez alatt az időszak alatt ölték meg, az örökösnőt pedig 1977-ben.


Címkék: rodney alcala

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr401939232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása