Könyv készül Kimballról

2010.04.22. 09:58   ussk

A négy ember megöléséért 70 évre elítélt Scott Kimball egykori FBI informátor szóvivője úgy döntött, könyvet ír a sorozatgyilkosról. Kimball érdekes figura, eléggé ellent szokott mondani önmagának, emlékezzünk csak például arra, hogy ő volt az, aki FBI iratokat hamisított a börtönben, amivel azt szerette volna igazolni, hogy az FBI csak bemártotta őt és egy összeesküvés áldozata. Máskor elismerte, hogy valóban gyilkos (két áldozat esetében bűnösnek is vallotta magát), de azt mondta, nem egyedül dolgozott és hogy a gyilkosságoknak komoly indítéka is volt. Ennél többet azonban nem nagyon mond, nem említ neveket sem, illetve nem utal rá semmi, hogy amit mond, az igaz. Megint máskor úgy beszélt magáról, ahogy a közlékenyebb sorozatgyilkosok szoktak, ám a sorozatgyilkos megnevezést továbbra sem érzi a magáénak. Rajta tulajdonképpen megfigyelhetjük az egyik példáját az antiszociális személyiségre jellemző kóros hazudozásnak és manipulatív viselkedésnek.

A szóvivő, Ed Coet októberre tervezi befejezni a róla szóló, SLK - Serial Killer című könyvet, ami nagyjából karácsony körül lesz megvásárolható az Egyesült Államokban. Coet elmondta, hogy Kimball nem fog pénzt keresni a könyv megjelentével, mert egyrészt ezt Coloradóban törvény tiltja, másrészt ha törvényes lenne, akkor sem adna neki "egy fityinget sem". Coet tisztában van vele, hogy a könyv megírásának ötletével nem mindenki ért egyet, de azzal védekezik, hogy nem ő az első, aki sorozatgyilkosról ír. Rob McLeod például, Kimball egyik áldozatának apja arról beszélt, hogy nem hiszi, hogy bármi újat tudna mondani a könyv és szerinte inkább a fikció dominál majd benne, mint a valóság.

Kimball négy áldozata közül három holttestét 2008-ban és 2009-ben találták meg, a negyedik a mai napig nem került elő.


Címkék: scott kimball

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr881941965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása