Megvan a yonkersi gyilkos

2010.04.23. 09:43   ussk

 Néhány napja írtam arról, hogy a rendőrség bejelentette a közelgő letartóztatását annak a férfinak, aki a New York állambéli Yonkersben 1989 és 1996 között három nővel végzett (megerőszakolta és megfojtotta őket, a testeket pedig arccal felfelé találták meg, meztelenül és megkötözve). Bizonyára többeknek szöget ütött a fejébe, miért jelentették be ezt jó előre: az igazság az, hogy a férfi, a 41 éves Francisco Acevedo már egy ideje börtönben ül más ügy miatt.

A három áldozatot már korábban is összekötötték a helyszínen talált egyező DNS-minták, gyanúsítottat azonban nem tudtak felmutatni, noha több mint 100 embert kikérdeztek. Acevedo úgy került a képbe, hogy tavaly letartóztatták ittas vezetésért (már negyedjére) és egytől három évig terjedő büntetést kapott. Leellenőrizték a DNS-mintáját és az adatbank kidobta az egyezést a yonkersi gyilkosságokkal.

A nyomozók azt mondták, Acevedo nem nagyon örült nekik és igencsak meglepődött, hogy ennyi idő után a nyomára akadtak. Viszont stimmel minden, hiszen annak idején ezen a környéken volt gyári munkás, ráadásul az áldozatok eredeti lakhelyein (pl Bronxban) is gyakran megfordult. Már vádat is emeltek ellene, amellyel kapcsolatban Acevedo ártatlannak vallotta magát. New York államban nincs halálbüntetés, így ha elítélik, a maximális büntetése tényleges életfogytiglan lehet.

Acevedo az elmúlt években gyakran költözött és ezekből a városokból már érdeklődnek is utána a helyi rendőrök, így előfordulhat, hogy más ügyek is napfényre kerülnek vele kapcsolatban. 


Címkék: francisco acevedo

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr431944644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása