Sowell új bírót kapott

2010.04.24. 09:20   ussk

 Shirley Strickland Saffold bírónő nem lépett vissza, miután elfogultsággal vádolta meg a védelem Anthony Sowell ügyében, így az Ohioi Legfelsőbb Bírósághoz fordultak, akik jogosnak találták azt, hogy fennállhat az elfogultság veszélye és új bírót jelöltek ki. A bírónő ellen az volt a panasz, hogy a Cleveland.com-hoz tartozó Plain Dealer nevű internetes lap cikkeinél neki tulajdonított hozzásólásokat találtak, amelyekben negatívan véleményezte Sowellt és egyik ügyvédjét, Rufus Simst is. A bírónő e-mailcíméről érkeztek a kommentek, szerinte viszont nem ő, hanem a lánya küldte őket. Ennek ellentmond az, hogy több megjegyzés bizonyíthatóan a bíróság épületéből érkezett. A védelem azzal is érvelt, hogy miután a bírónő beperelte a lapot 50 millió dollárra az e-mailcím nyilvánosságra hozatala miatt, anyagi érdeke is fűződik az ügyhöz.

Már meg is van az új bíró Dick Ambrose személyében, akit véletlenszerűen sorsoltak ki és aki összesen már a harmadik a Sowell-ügyben. A legelső, Tim McGinty akkor kényszerült visszalépni, amikor kiderült, hogy szintén negatívan véleményezte Sowellt. Az új bíró, Dick Ambrose személye egyébként kicsit fura helyzetet teremt Sowell számára: ugyanis mielőtt jogi pályára lépett volna, hosszú ideig a helyi amerikai focicsapat, a Cleveland Browns Bam Bam becenevű hátvédje volt (az angol Wikipedia is inkább elsősorban hátvédként emlegeti és csak mellesleg bíróként), ami a nagy sportrajongó Sowell kedvenc csapata is egyben.

Sowellt többek között 11 nő megölésével vádolják, akiknek a testét tavaly ősszel találták meg Sowell házában és udvarában. A tárgyalás eredetileg június 2-án kezdődött volna, most azonban még nem tudni, így is marad-e az időpont.

Közben a Plain Dealer olvasói már azon spekulálnak, hogy a governmentwatcher nevű hozzászóló ugyanaz-e, mint lawmiss, aki a bírónő e-mailcímét használta és akinek a hozzászólásai miatt kirobbant az ügy. A két hozzászóló ugyanis hasonló témáknál mondta el a véleményét, ugyanazokról a személyekről mondott negatív véleményt, ugyanazokat a szavakat írta el és mindketten március 19-én hagyták abba a kommentelést.


Címkék: anthony sowell

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr431947405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása