Új időpont Sowell tárgyalására

2010.05.07. 15:21   ussk

 Mint az várható volt, az új bíró későbbi kezdést is jelent a Sowell-ügyben: június 2-áról szeptember 7-ére tolódik a tárgyalás. Az előző bírót amiatt távolította el az Ohioi Legfelsőbb Bíróság, mert egy internetes hírújság több olyan kommentje is az ő e-mailcíméről érkezett, amelyek negatív véleményt mutattak Anthony Sowellről és az őt képviselő Rufus Simsről is. Bár a bírónő szerint a lánya használta a címét a hozzászólásokhoz, a bíróság mégis úgy döntött, egy ilyen kiemelt ügyben jobb, ha még a látszatát is elkerülik az elfogultságnak és új bírót sorsoltak ki Dick Ambrose személyében. A védelem egyébként eredetileg 2011. január 2-ára szerette volna halasztani a tárgyalást.

Az 50 éves Sowellt többek között 11 nő meggyilkolásával vádolják, a holttesteket tavaly ősszel találták meg a férfi házában és udvarában. Ügyvédei szerint két hónapig tartó tárgyalásra lehet majd számítani.

A védelem szeretné egyébként elérni az új bírónál, hogy egyik fél se nyilatkozhasson az ügyről, a vád pedig azt, hogy most már csak éjszaka őrizzék a megyei seriff emberei és a clevelandi rendőrség Sowell házát. Eddig ugyanis a nap 24 órájában ezt tették, mivel többen is az épület felgyújtásával fenyegetőztek. Továbbá a védelem valószínűleg ismét megpróbálkozik majd azzal, hogy egy elfogulatlan esküdtszék reményében elvitesse a tárgyalást Clevelandből.


Címkék: anthony sowell

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr261981883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása