Régi ügyek újra

2010.05.13. 08:46   ussk

 Idén jelent meg az USA-ban az Urges: A Chronicle of Serial Killer Larry Hall című könyv, amely többek között két húsz évvel ezelőtti, máig megoldatlan ügyre szeretne fényt deríteni. A címben szereplő Larry Hallt valójában csak emberrablásért ítélték el, azonban azt gyanítják, sorozatgyilkos is lehetett, a könyv pedig az általa bevallott gyilkosságokon túl a további áldozatok kilétére is tippeket próbál adni.

A helyszín Wisconsin állam, ahol az egyik feltételezett áldozat, a 20 éves Laurie Depies 1992-ben tűnt el Menashából és akinek a testét azóta sem találták meg. Hallt soha nem kérdezték ki az ügyben, de a rendőrség nem zárta ki, hogy köze lehetett hozzá, még ha nem is ezt tartják a legvalószínűbbnek. Depies családja viszont érdeklődéssel fogadta a könyvet és elképzelhetőnek tartják, hogy akár igaz is lehet a teória. 

A könyv szerzője, Chris Martin egyébként a leginkább újságcikkekre építve dolgozott, illetve nagyban épített arra is, milyen volt Hall személyisége és a bűncselekmények mintája. Szerinte az a cetli, amin a Lori nevet találták meg Hall autójában, Laurie Depiesre utalhatott valójában. 

A másik áldozat, akinek a kilencvenes évek elején találták meg a testét, a 18 éves Berit Beck volt. Őt 35 mérföldre látták utoljára életben attól a helytől, ahonnan Depies eltűnt. A könyv hatására Beck családja már fel is vette a kapcsolatot a megyei seriffel, hogy megvizsgálják, lehet-e kapcsolat a két ügy és Larry Hall között.


Címkék: larry hall

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr201999139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása