Aki lebuktatta a Night Stalkert

2010.05.14. 20:30   ussk

 

James Romerónak hívják azt a férfit, aki 1985-ben, még kisfiúként egy éjszaka arra lett figyelmes, hogy valaki van a házukban: bár akkor még nem tudta, de nem mással találkozott aznap, mint Richard Ramirezzel, a Night Stalkerrel, aki akkor már hónapok óta tartotta rettegésben Los Angelest és környékét. Ramirez valamiért inkább távozott a helyszínről, a 13 éves fiú viszont felírta a rendszámát, így a kocsit nem sokkal később meg is találták. Ramirez ugyan már nem ment vissza az egyébként lopott járműhöz, viszont a hatóságoknak sikerült ujjlenyomatra bukkannia benne és ez alapján azonosítani a sorozatgyilkost. Rögtön teleplakátolták a fotójával a várost, így hamarosan néhányan fel is ismerték Ramirezt és a dühödt tömeg kis híján agyonverte. A Night Stalker túlélte az esetet, ellenben halálra ítélték tizenhárom ember megöléséért és jelenleg is kivégzésére vár a San Quentinben. 

Ramirez gyermekkora sem volt mentes a rendhagyó dolgoktól, hiszen már gyerekként temetőkben éjszakázott és előszeretettel hallgatta vietnámi veterán unokatestvére történeteit a háború alatt megkínzott emberekről, majd ugyanez az unokatestvér később megölte a saját feleségét, miközben Ramirez is jelen volt. A fiú szépen lassan kábítószerezni kezdett, lopásokat követett el és egyre inkább a sátánizmus felé fordult. Közben nagy rajongójává vált a rocknak és a metálnak, ezeknek a daloknak a szövegei ugyanis segítették kiélni a benne rejtőző szadista fantáziavilágot. Ramirez éjszaka tört be áldozatai házába, azzal a céllal, hogy a bent tartózkodó férfit megölje, a nőt pedig megerőszakolja. Különböző korú embereket támadott meg, néhányukat furcsa módon életben hagyta, volt, akit halála után megcsonkított és előfordult, hogy sátánista üzenetet is hagyott. Elfogása után számos rajongója akadt (többek között az egyik esküdt is a tárgyalásról), egyiküket pedig később a börtönben feleségül is vette.

A Night Stalkert lebuktató kisfiú azonban, aki közben felnőtt és megnősült, a nagy publicitás ellenére egészen mostanáig nem nyilatkozott a találkozásukról. Viszont pontosan emlékszik arra, mit viselt aznap Ramirez (farmert, fekete Members Only feliratú kabátot, baseball sapkát) és a rendszámot is egy örök életre megjegyezte. Arról is mesélt most, hogy 13 évesen fogalma sem volt róla, hogy egyáltalán létezik egy Night Stalker nevű sorozatgyilkos és az egész estéből számára annyi csapódott le akkor, hogy valaki betört hozzájuk, majd elszaladt. Azt mondja, nem tudja, miért ijedhetett meg tőle Ramirez, de egész biztosan észrevette őt. A fiú egészen addig nem volt tudatában annak, hogy mi történt, amíg aztán később el nem árasztották különféle ajándékokkal, nyomravezetői díjakkal. Többször is kapott fenyegetéseket ezután, például telefonon közölték vele, hogy ha tanúskodik, akkor meghal, ennek ellenére mégis megtette. Azt mondja, néha azt kívánja, bárcsak meg sem történt volna ez az egész, de tisztában van vele, hogy Ramirez lebuktatásával sok ember életét megmentette és kicsit azért hősnek is érzi magát.


Címkék: richard ramirez

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr542003705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása