Vádemelés Guillory ellen

2010.05.27. 09:43   ussk

 Egy 26 éves nő megölése miatt emeltek Jeffery Lee Guillory ellen vádat Baton Rouge-ban, Louisianában, akit még 2002-ben fojtottak meg. Guilloryt decemberben tartóztatták le három nő megölése miatt. 

Guillory tárgyalásán szóba fog majd kerülni az az emberölési kísérlet is, amiért márciusban ítélték 50 évre. (Akkor egy járókelőt rángatott be az erdőbe, ahol súlyosan bántalmazta; amiatt hagyta végül ott az áldozatot, mert az AIDS-esnek hazudta magát.) Illetve bemutatják a másik két gyilkossággal kapcsolatos bizonyítékokat is.

Louisianában egyébként (sok más államhoz hasonlóan, megint másoktól viszont eltérően) nem az alapján kategorizálják a gyilkosságot, hogy előre megfontolt volt-e, hanem az alapján, hogy milyen súlyosbító körülmények voltak jelen. Példák (mind szándékos emberölésre vonatkozik): más bűncselekmény elkövetése közben történik az emberölés, rendőr megölése, 12 év alatti gyermek megölése vagy a bérgyilkosság is ide tartozik. Amihez ilyen súlyosbító körülmény társult, azt halállal és tényleges életfogytiglannal büntethetik, a szándékos, viszont súlyosbító körülményektől mentes emberölést pedig csak tényleges életfogytiglannal.

Azért volt fontos ezt tisztázni, mert Guillory ellen ez utóbbival kapcsolatban emeltek most vádat, tehát nem kaphat halálbüntetést. Ő még az új kormányzó, Bobby Jindal előtt követte el a gyilkosságokat, aki tavaly rendelkezett úgy, hogy a sorozatgyilkosok se tudják olyan könnyen megúszni a halálbüntetést Louisianában, náluk ugyanis nem feltétlenül vannak jelen a fenti súlyosbító körülmények.


Címkék: jeffery lee guillory

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr412034916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása