Sowell tárgyalása továbbra is Clevelandben marad

2010.06.03. 09:14   ussk

 Most, hogy már a harmadik bírónál jár Anthony Sowell szeptember 7-én kezdődő tárgyalása, a védelem újrapróbálkozik pár dologgal: ismét szerették volna elérni, hogy vigyék el Clevelandből a tárgyalást. Azzal indokoltak most is, hogy túl nagy a médiafelhajtás az ügy körül és képtelenség lesz elfogulatlan esküdteket találni. Szerintük ez a valaha volt legelhíresültebb bírósági eset a megyében és 207 riportot mellékeltek, amelyekben a 11 gyilkossággal vádolt Sowellt Őrült Tonynak, clevelandi fojtogatónak, szadista gyilkosnak nevezik. Megemlítették azt a sajtó elé került értékelést is, amely Sowell 2005-ös kiengedésekor, a gyilkosságok kezdete előtt megállapította, hogy a férfi nem veszélyes a társadalomra, valamint hogy már Sowell házának a belsejét is meg lehet tekinteni az interneten. 

Dick Ambrose bíró azonban úgy döntött, egyelőre korai lenne elköltöztetni a tárgyalást és csak akkor fog így rendelkezni, ha az esküdtek kiválasztásakor bebizonyosodik, hogy a védelemnek igaza van. Másrészt viszont úgy döntött, a tárgyalás kezdetéig a meghallgatásokon nem lehetnek jelen fényképezőképek és olyan eszközök, amelyekkel videó- vagy audiofelvételeket lehet rögzíteni. Miután kiválasztották az esküdteket, engedélyezni fogja ezeket, de csak korlátozott számban.


Címkék: anthony sowell

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr42052721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása