Tovább csúszik Ellis tárgyalása

2010.06.10. 08:32   ussk

 A hét nő meggyilkolásával vádolt Walter Ellis tárgyalásán már túl is lennénk, ha nem rúgta volna ki azt az ügyvédet, aki ingyen elvállalta a védelmét. Miután kapott helyette egy kirendelt ügyvédet, eredetileg őszre halasztották a tárgyalást, hogy legyen ideje felkészülnie, azonban az elmúlt hetek eseményei ahhoz vezettek, hogy végül 2011. február 7-ét tűzzék ki időpontnak.

Ugyanis most már három olyan férfi is akad, akit egy-egy olyan gyilkossággal vádoltak meg, amelyekről utólag kiderült, hogy a helyszínen valójában Ellis DNS-ét találták meg. Egyet közülük még annak idején felmentettek, a másik kettőt viszont leültették, egyikük életfogytiglant kapott. Ezekkel a gyilkosságokkal egyelőre nem vádolták meg Ellist, de ügyvédje több időt (eredetileg egy évet) kért, hogy ezek ismeretében dolgozhassa ki a védelem stratégiáját. Arra hivatkozott, hogy hatalmas mennyiségű új információt kell átnéznie és hogy a lehetséges tanúk száma 380 körüli.

Ellis miatt egyébként a wisconsini kormányzó egy hónapja úgy rendelkezett, hogy minden súlyosabb bűncselekményt elkövető elítélttől DNS mintát kell venni, akkor is, ha már kiengedték őket. Ellis ugyanis előző börtönbüntetése alatt kicserélte a mintáját egy másik rabéval, majd amikor ezt felfedezték, arra is rájöttek, hogy hatalmas számú minta hiányzik még az állami adatbázisból.

A 49 éves Ellis egyébként ártatlannak vallja magát az 1986 és 2007 közötti fojtogatásokban.


Címkék: walter e ellis

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr822070804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása