Kitekintés a fekete kontinensre

2010.06.14. 10:02   ussk

Kenyában is akad mostanában sorozatgyilkos, talán nálunk is össze lehetett vele futni itt-ott a hírekben. A 32 éves férfi, Philippe Onyancha bevallása szerint rituális indíttatásból ölt, a cél az áldozatok vérének elfogyasztása volt. Azt mondja, összesen 19 nővel és gyerekkel végzett (kilenccel közülük Nairobiban), többségüket megfojtotta, és arra vágyott, hogy eljusson a százig, de azt tagadja, hogy megerőszakolta volna őket. A gyerekeket leginkább a 8-10 éves korosztályból válogatta.

Több holttest maradványaihoz is elvezette az utóbbi napokban a kenyai rendőröket a volt biztonsági őr, közülük többen prostituáltak voltak. (A férfi szállítása nem volt egyébként olyan egyszerű, előfordult, hogy a feldühödött lakosság meg akarta lincselni.) Onyancha áldozatairól azt mondja, nem ismerte őket, de nagyon jól emlékszik magukra a gyilkosságokra.

Csütörtökön letartóztattak egy tanárnőt is, aki nem sokkal korábban eltűnt és akiről Onyancha azt vallotta, hogy ő vezette be egy szektába 1996-ban és ő utasította az első gyilkosságra is. A férfi arról is beszélt, hogy miután belépett, újabb gyilkosságokat kellett elkövetnie, hogy előkelőbb helyet vívjon ki magának, 100 áldozat után pedig ráköszönt volna a jószerencse és meggazdagodott volna. Öt év alatt szerette volna végrehajtani a feladatot és úgy gondolja, gonosz szellemek segítették abban, hogy idáig eljusson. Magát Onyanchát egyébként azután tartóztatták le, hogy beazonosították a telefonját, amelyen keresztül váltságdíjat követelt egy kilenc éves kisfiúért, akit akkora már egy hónapja megölt. Később bevallotta, hogy eltörte a fiú nyakát, egy zsákba tette a testet és egy bokorba rejtette, őt aztán végül meg is találta a rendőrség.

Onyancha felszabadultnak érzi magát, hogy bevallhatta a rendőrségnek a gyilkosságokat, azt mondja, tisztában van tettei súlyával és elkövetésükkor nem volt önmaga. Nem számított rá, hogy le fogják tudni tartóztatni, azt gondolta, hogy a gonosz szellemek erejével nem bírnak majd a rendőrök. Arról is beszélt, hogy előre tudta, ha bevall mindent, elmúlik a szellemek ereje benne, mert a szekta tagjai figyelmeztették korábban erre.

Közben a helyi lapok arról cikkeznek, hogy a férfit már 2008-ban is leültethették volna, amikor nemi erőszakkal kapcsolatos vádak merültek fel ellene és több eltűnés, illetve gyilkosság történt a bevásárlóközpont körül, ahol dolgozott.

Onyancha gyerekkoráról is lehetett már közben hallani, az akkori osztálytársai, ismerősei szerint ugyanis a férfi gyerekként előszeretettel bántotta az alsóbb osztályokba járókat, főleg azokat, akikkel egy teremben aludtak.


Címkék: az államokon kívül

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr182080237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása