A legdrágább per

2010.06.15. 08:56   ussk

 Azt jósolják Clevelandban, hogy Anthony Sowell szeptemberi tárgyalása fogja magának tudni a megye valaha volt legnagyobb perköltségét. Csak szakértőkre ugyanis 100 ezer dollárt (23 millió forintot) költött eddig a védelem. Közöttük elmeszakértő, nyomozó, törvényszéki szakértő is akad. Sowell kirendelt ügyvédei, Rufus Sims és John Parker 95 dollárt (majdnem 22 ezer forintot) kapnak óránként a bíróságtól a munkájukért. Ugyanis az a nem túl gyakori helyzet fordult itt elő, hogy ők nem állami alkalmazásban állnak, hanem magánpraxisuk van és megegyeztek a bírósággal, hogy megfelelő órabérért cserébe vállalják a kirendelt ügyvéd feladatát is egy-egy esetben. Ez látszik is egyébként, hiszen tényleg minden követ megmozgattak az utóbbi hónapokban Sowell érdekében, amolyan igazán "cápás" módon, már a bírót is kétszer sikerült leváltatniuk.

Ha már pénzösszegekről van szó, akkor említsük meg Sowell óvadékát is, amit először 5 millió dollárban állapítottak meg, majd később a további megerőszakolt nők előkerülésével hozzájött ehhez még 2 millió, vagyis az összeg több mint másfél milliárd forintos óvadékra jön ki.

Sowellt tavaly ősszel azután tartóztatták le, hogy tíz nő holttestét és egy koponyát találtak a házában és udvarában. 


Címkék: anthony sowell

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr662082779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása