A magánnyomozó véleménye

2010.06.16. 09:27   ussk

A Colonial Parkway Killer ügyében nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy sorozatgyilkosról van szó, az FBI mégis sorozatgyilkos után nyomoz, hiszen nagyon hasonlítanak egymásra a gyilkosságok, ráadásul időben és térben sincs nagy különbség köztük. Mivel az áldozatok családjai nem nagyon voltak megelégedve a szövetségiek munkájával, ezért felfogadtak pár hete egy magánnyomozót, Steven Spingolát, aki most megosztotta honlapján a véleményét az üggyel kapcsolatban. Szerinte a négy kettős gyilkosságot nem ugyanaz a személy követte el és az is lehet, hogy semmi közük egymáshoz.

Azt írja, az első, 1986-os gyilkosság, ahol egy leszbikus párral végeztek, más jellegű volt mint a többi. A többiekhez hasonlóan ők is azért álltak le a Colonial Parkway környékén, hogy egy kicsit egymással legyenek, majd később elvágott torokkal találtak rájuk, egyikőjük fejét majdnem le is vágta ezzel a támadó. Mielőtt elvágta volna a torkukat, madzagot kötött a nyakukra. Spingola arról is beszél, hogy a gyilkosságok nem a kocsiban történtek, hanem kint, majd a tettes betette a testeket a járműbe és fel akarta gyújtani őket, ám nem járt sikerrel. A magánnyomozó szerint a támadó ebben az esetben fehér vagy ázsiai férfi, katonai vagy félkatonai múlttal, aki jól értett többek között a szúró-vágó fegyverekhez és a csomózáshoz. A támadás előtt hosszasan megfigyelhette az áldozatokat. Nagyon hasonlónak tartja a kettős gyilkosságot egy szintén leszbikus pár 1996-os halálához és úgy gondolja, a tettest a leszbikusok iránti gyűlölet motiválhatta.

A második kettős gyilkosságban, ami 1987-ben történt, egy fiatal párral (20 éves fiú, 14 éves lány) végeztek, mindkettőt hátulról lőtték fejbe. Itt Spingola azt írja, hogy akár egy rosszul elsült rablás vagy valamiféle drogügylet is állhat a háttérben, mivel a gyilkosságok kivégzésszerűek voltak. Közvetlenül egy nagyon forgalmas autópálya mellett találták meg a járművüket, Spingola pedig úgy gondolja, ez a helyszín nem sorozatgyilkosra vall.

Arról a párról, akik 1988-ban eltűntek és nemrégiben nagy erőkkel kutattak ismét a holttestük után, nem sokat tud ő sem mondani. Szerinte itt több elkövető is lehetett, nem a Colonial Parkwayen történt a gyilkosság és szándékosan vitték a pár autóját később pont a Colonial Parkwayre, nem pedig a pár állt le ott a kocsival.

Az utolsó fiatal párral Spingola szerint valaki olyan végzett, aki rendőrnek adta ki magát és van rá némi esély, hogy ő tényleg nem először tett hasonlót.

Innen persze nehéz megítélni, hogy mennyi lehet igaz Spingola feltevéseiből és mennyi lehet téves, az áldozatok hozzátartozói mindenesetre örültek neki, hogy dolgozott az ügyön.


Címkék: megoldatlan

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr632085422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása