Még egy Happy Face Killer áldozat?

2010.06.18. 09:16   ussk

Az 55 éves Keith Hunter Jesperson, aki amiatt kapta a Happy Face Killer nevet, mert mindig mosolygós arcot rajzolt a médiának és a nyomozóknak küldött leveleiben, 1995 óta van börtönben és négyszeres életfogytiglanját tölti. Számos államban összesen kilenc nő meggyilkolásáért tehető felelőssé az eredetileg kanadai kamionos és időről időre felmerül a neve korábbi megoldatlan ügyekkel kapcsolatban is.

Most egy 1986-os halálesettel próbálják összekötni, amely Kalifornia legészakibb részén, Siskiyou megyében történt Bálint-napon. Az áldozat a 17 éves Tina Denise Stensaa volt (a képen), akinek egy elhaladó autós találta meg az úton a holttestét. A lány teste csúnyán szétroncsolódott, miután valaki áthajtott rajta. Csak néhány hónappal később tudták azonosítani, amikor kicsit távolabb megtalálták a pénztárcáját.

Jesperson már csak azért is gyanús, mert egy, a neten is elérhető interjújában elmesélt egy nagyon hasonló esetet, amely ugyanannál a városkánál történt, ahol Stensaa testét is megtalálták. Ebben azt meséli el, hogy a barátnőjére várt hosszasan egy vendéglőben és ott ismerkedett össze ezalatt egy másik nővel, majd a kamionjához mentek, hogy szeretkezzenek. Eközben zavarta meg őket a megérkező barátnő. Jesperson beküldte őt a vendéglőbe, majd fojtogatni kezdte a kamionban lévő lányt, amíg az el nem veszítette az eszméletét, végül megkötözte. Otthagyta őt, amíg a barátnőjével foglalkozott, majd visszatért és máshova parkolt a kamionnal. A nő testét itt lefektette a kamion elé, majd ráhajtott.

Egyedül az nem passzol, hogy Jesperson 1986 helyett 1988-at nevezi meg a gyilkosság évének, ám a nyomozók szerint ez belefér még abba, hogy esetleg rosszul emlékszik. Jesperson most tagadja, hogy köze lenne Stensaa halálához és azt mondja, hazugság volt a történet a részéről. Azt mondja, már nem is emlékszik, miket hazudott össze-vissza, mióta letartóztatták és hogy ez az eset csak egy véletlen egybeesés. Szerinte akkoriban nem is járt a környéken sem és az útvonala sem vezetett arra, hanem Stensaa halála után egy évvel kezdett csak arra járni. Azt mondja, sosem ismert Stensaa nevűt és senkit nem ölt meg azon a környéken, ezt pedig szívesen alátámasztja poligráfos vizsgálattal is.

Egy profilszakértő, Maurice Godwin azt mondja, ne nagyon higgyük el egyből, amit Jesperson mond, mert egyrészt túlságosan pontosan írta le a részleteket az interjúban, másrészt egy rendkívül manipulatív, hazudós pszichopata. Azonban arra is felhívja a figyelmet, hogy Jesperson nem először vallott volna be olyasmit, amit nem követett el. Volt már rá példa, hogy 160 gyilkosságot vallott a magáénak, köztük olyanokat is, amelyekért valójában mások, például a Green River Killer tehetőek felelőssé.


Címkék: keith hunter jesperson

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr672090746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása