Conahan szabadulni szeretne

2010.06.22. 08:52   ussk

Daniel Conahant egyetlen gyilkosságért ítélték halálra Floridában, miután elrabolt, megerőszakolt és megölt egy férfit. Azonban a kilencvenes években számos nagyon hasonló eset történt még ugyanabban a megyében (megkötözött, levágott nemi szervű férfiak holttestére bukkantak) és a rendőrség azt gyanítja, ezekért is a homoszexuális Conahan a felelős. Utoljára 2007-ben találtak egyszerre nyolc csontvázat, akik közül két azonosított férfi 1995-ben tűnt el és akikkel kapcsolatban felmerült Conahan neve.

Conahant egy Stanley Burden nevű férfi buktatta le, aki elmesélte, hogy Conahan őt is megtámadta, de el tudott szökni. Le is tartóztatták a férfit az egyébként pedofília miatt bebörtönzött Burden szavai alapján, de ejtették később a vádakat. Elítélték viszont egy másik férfi, Richard Allen Montgomery megölése miatt, méghozzá halálra.

Most egy hangfelvételt szedett elő az 56 éves Conahan és ügyvédje, amelyet 1999-ben Conahan tárgyalásán használtak fel és amelyen az áldozat, Montgomery anyját kérdezik ki. Arra próbálnak építeni, hogy Conahan nevét egyszer sem említik a felvételen és ennek fényében új tárgyalást szeretnének. Annak idején a felvételen volt néhány rosszul hallható rész és a vád akkor arra hivatkozott, hogy az egyik ilyen résznél hangzik el Conahan neve.

A bíró csütörtökön dönti el, lesz-e új tárgyalás.


Címkék: daniel conahan

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr422100150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása