Nem lesz tárgyalás

2010.06.29. 09:40   ussk

Egy-két napja már írtam Adam Leroy Lane-ről, így most nem nagyon részletezem a történetét külön. A lényeg, hogy eddig két (halálbüntetés nélküli) államban ítélték összesen 75 évre, amiért egy nő torkát elvágta, egy fiatal lányt pedig hasonló célokkal megtámadott. A korábbi két ügyhöz hasonlóan most két pennsylvaniai esetben is bűnösnek vallotta magát, így a halálbüntetést elkerülte. Az egyik esetben megölte azt a nőt, akit éjszaka hátulról támadott meg a hátsókertjében, miközben az a mobilján beszélt egy ismerősével, a másik esetben az áldozat túlélte az álmában érkező támadást. Lane tényleges életfogytiglant, plusz 10-től 20 évig terjedő szabadságvesztést kapott.

A 45 éves Lane nem élt a jogával, hogy mondjon valamit a bíróságon, így csak találgatni tudják, mi vezetett a késeléses támadásokhoz. Annál több mondanivalója volt azonban a kertben megölt nő, Diane Ewalt családjának, akik vártak volna valami választ a kérdéseikre. Az áldozat fia azt reméli, hogy majd valaki előbb-utóbb megöli Lane-t a börtönben. A férj szerint ítélethirdetés történt, nem igazságtétel és bár örül, hogy nem kell részt vennie a tárgyaláson, mégsem érzi lezártnak a dolgokat. Gyávának és hitványnak nevezte Lane-t, amiért éjszaka hátulról támadva vágta el egy nő torkát. Arról is beszélt, hogy nem nagyon tetszett neki az, ahogyan a rendőrség bánt vele és hogy sokáig őt kezelték gyanúsítottként. (Ami sajnos valóban kellemetlen, de kicsit meg kell védenem a rendőröket: a sorozatgyilkos ritka jelenség és érthető, hogy nem ő a nyomozók első gondolata, hanem az, aki más esetekben sokkalta gyakrabban szokott a tettes lenni: a közeli ismerős.)

A másik áldozat, Patricia Brooks, aki túlélte a történteket, lelkileg nem érezte elég erősnek magát ahhoz, hogy jelen legyen az ítélethirdetésnél. Az ő esetében egyébként a házától nem messze rátaláltak egy pár fekete kesztyűre, amelyen Lane DNS-ét és Brooks vérét is megtalálták, valamint az áldozat azonosította is a férfit korábban a szembesítéskor. A nyomozók azt is megállapították, hogy Lane a környéken járt, mivel igazolhatóan szállítmányt vett fel a kamionjával a nő házától két mérföldnyire aznap. Az átkutatott kamionban aztán rábukkantak egy késre, amin rajta volt a megölt nő, Ewalt vére.

Hátravan még egy eset, amivel kapcsolatban ki akarják kérdezni Lane-t: 1996-ban lelőttek egy rendőrt Észak-Karolinában, amikor félreállított egy kocsit. A járműről később kiderült, hogy lopott volt és a tettes rögtön a gyilkosság után leparkolta, hogy újabb kocsit lopjon helyette, majd nem sokkal később azt is otthagyta máshol. A gyanúsítottról készült fantomkép nagyon hasonlít Lane-re.

A lenti videó még az ítélethirdetés előtt foglalta össze az ügyet:


Címkék: adam leroy lane

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr932117913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása