Másfél milliárd a hozzátartozóknak

2010.06.30. 10:37   ussk

2001 júniusában Michael Braae (becenevén Cowboy Mike) két nőt megerőszakolt, másik kettőt megölt és megpróbált végezni egy harmadikkal is, aki ugyan életben maradt, de a lövés okozta súlyos agyi sérülések miatt intézetben él és a mai napig ott van a golyó a fejében. Braae főleg kisebb bárokban ismerkedett össze áldozataival, ahol countryzenei gitártudásával igyekezett felhívni magára a figyelmet. Később aztán nem volt egyszerű az elfogása, mivel egyáltalán nem volt együttműködő: rálőtt a rendőrökre, autós üldözésbe bonyolódott, végül beleugrott egy folyóba és bele akarta fojtani a vízbe az őt kereső rendőrkutyát. Braae egyébként nagy mestere a szökésnek, korábban az egyik börtönben egy átalakított fogkefével nyitotta ki a cellája zárját.

A számtalan priusszal rendelkező Braae-t a támadások idején felügyelőtisztnek kellett volna szemmel tartania, de valahogy nyoma veszett a bürokrácia útvesztőjében az esetnek. A hozzátartozók ügyvédje pedig azt mondja, eleve nem is kellett volna szabadon engedni, illetve nem lett volna szabad a veszélytelenebb bűnözők közé sorolni, hiszen tisztában voltak vele, hogy korábban is viselkedett már erőszakosan nőkkel szemben. Az áldozatok családjai most peren kívül megegyeztek Washington állammal, hogy 6,4 millió dollárt (másfél milliárd forintot) kapnak a történtek miatt. Az elmúlt öt évben hasonló okokból 13 millió dollárt fizettek már ki.

Braae-t egyébként kilenc és fél évre ítélték a szökési kísérlet miatt, amit Idahóban tölt le és egy-két éven belül innen szabadul is. Ezután kezdi meg majd 46 éves büntetését az egyik meggyilkolt áldozat miatt. A másik megölt nő holtteste nem került elő, így vele kapcsolatban nem emeltek vádat, pedig Braae menekülésekor az ő kocsiját használta. Megúszta a főbelőtt, de életben maradt nő ügyét is: a dolog tárgyalásra került, de az egyik esküdt a felmentésére szavazott, miután az áldozat agyi sérülései miatt nem tudott tanúskodni. Braae-nek köze lehet egyébként két nő 1997-es eltűnéséhez is, mivel őt látták velük utoljára, de ebben az esetben sem emeltek ellene vádat, illetve egy 1998-as portlandi gyilkosságban is a gyanúsítottak között volt. További öt nő megerőszakolásával kapcsolatban merült fel még a neve. A hozzátartozók ügyvédje szerint egyébként Braae nem a klasszikus sorozatgyilkosokra, hanem inkább O.J. Simpsonra emlékeztet.


Címkék: michael braae

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr902120386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása