Senki sem akarja a hamvakat

2010.07.07. 09:57   ussk

Joseph Burgess eredetileg New Jersey államból származott, ám a vietnámi háború idején átmenekült Kanadába a katonai szolgálat elől. Itt állítólag egy hippi kommunában élt, amelynek elveivel ugyan nem értett egyet, de ideális volt számára a beolvadásra. Burgesst ismerősei vallási fanatikusnak írták le és a rendőrök úgy gondolják, ez állhatott a mentálisan instabil férfi tettei mögött: először 1972-ben Kanadában lőtt le egy fiatal párt, valószínűleg azért, mert házasság előtt szeretkeztek. Ezután bujdosni kezdett és legközelebb a 2000-es években tűnt fel, immáron újra az USA-ban. Kaliforniában és Új-Mexikóban a kanadai esethez hasonló gyilkosságokkal gyanúsítják, ahol szintén még nem házas fiatalokat lőhetett le nyaralókban, illetve más egyéb gyilkossággal is. Mivel állandó rejtőzködésben élt, így betörésekből tartotta fenn magát és a Cookie Bandit nevet kapta, mert főleg ételt, ruhákat lopott.

Tavaly nyáron aztán egy olyan nyaralóba tört be Burgess, ahol a seriff két embere várt rá: Burgess és a seriffhelyettes kölcsönösen meglőtték egymást és mindketten belehaltak később sérüléseikbe. Burgess holttestéért nem jelentkezett senki, így 2009 októberében elhamvasztották. További két évet kell várniuk, hátha mégis jelentkezik érte valaki, addig az adófizetők pénzéből tárolják a hamvakat (illetve a hamvasztás is ebből történt). Ez pedig többeknek sem nagyon tetszik, főleg a seriffhelyettes özvegyének nem, aki nem szeretné, ha az ő pénzét költenék Burgess hamvainak őrizgetésére. Felkeresték egyébként Burgess családját is, ám ők sem szeretnék kifizetni a temetést, sőt, azt sem szeretnék, ha bármilyen közük lenne Burgesshez. Mindenesetre ha lejár a két év, valamit biztosan kezdeni kell majd a hamvakkal, akár az adófizetők pénzéből, akár nem.


Címkék: joseph burgess

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr692135227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

candyfan 2010.07.08. 20:59:35

Nagyon érdekesek ezek a cikkek,nap mint nap.

süti beállítások módosítása