Megindult a nyomozás a Grim Sleeper után

2010.07.10. 10:53   ussk

Most, hogy sikerült letartóztatni Lonnie David Franklint, újra jobban nekilendülhet a nyomozás a Grim Sleeper ügyében. Harminc olyan gyilkossági ügyet vizsgálnak meg az utóbbi 25 évből, amelyekhez esetleg köze lehetett a férfinek és amelyekben az áldozatok többségében nők voltak. Egyik ügyben sem áll rendelkezésre DNS-minta. Főleg a társadalom peremén élt áldozatokra koncentrálnak, prostituáltakra, kábítószerfüggőkre, mentális problémákkal küzdőkre. A nyolcvanas és kilencvenes években a környék, ahol a férfi élt, még nem volt ilyen jó állapotban és nem volt ritka a gyilkosság sem (sőt, ezen a részen akkoriban más sorozatgyilkos is tevékenykedhetett), de most, hogy van egy gyanúsított, akiről már tudják, például milyen autókat vezetett, könnyebb lesz valamivel ezeknek utánanézni. Megnézik azt is, találnak-e olyan mintákat a DNS-adatbázisokban, amelyek nincsenek túl jó állapotban, de ki lehet belőlük mutatni legalább egy részleges egyezést Franklinével. Korábban Franklint tizenötször tartóztatták le, de többségében végül nem ültették le, hanem próbaidővel elengedték, az általa elkövetett bűncselekmények pedig nem voltak elég súlyosak ahhoz, hogy DNS-t vegyenek tőle. Az egyik nyomozó szerint ez nem meglepő, szerinte jellemző a sorozatgyilkosokra, hogy folyton a penge élén táncolnak anélkül, hogy megvágnák magukat, megnehezítve ezzel a nyomozók munkáját.

Egyébként a környéken már nagyon kicserélődtek a lakók, így nem nagyon lehet őket kikérdezni arról az időszakról, amikor Franklin az első gyilkosságait elkövethette, sőt, az itt élők nem is nagyon hallottak eddig a Grim Sleeperről és a közeli hirdetőtáblák alapján sem gondolták, hogy sorozatgyilkos lehet a szomszédjuk. Franklin viszont nagyon ragaszkodott ehhez a helyhez, többször is költözött, de mindig a gyilkosságok helyszínének közelében élt. Erre még Franklin letartóztatása előtt Pat Brown profilszakértő is utalt és hogy a tettes jól ismeri a környéket is, az áldozatokat is és nem lóg ki a közösségből. Azt is mondta még a letartóztatás előtt, hogy a tettest valószínűleg mindenki ismeri és senki sem tekinti fenyegetésnek, miközben a férfi arra vár, hogy egyszer csak senki ne figyeljen, ő pedig elkövethessen egy újabb gyilkosságot.

Annyi azonban kiderült a szomszédok beszámolóiból, hogy Franklin gyakran készített fotókat és videókat az általa látogatott prostituáltakról és többeknek meg is mutatta ezeket. A rendőrség ezt nem erősítette meg egyelőre, viszont számos lőfegyvert találtak a férfi házában és el is küldték már őket ballisztikai vizsgálatra. Mivel hulladékszállítóként is dolgozott Franklin egy időben, így előszednek majd olyan ügyeket is, ahol szeméttelepeken találtak meg holttesteket.

Közben egyébként a szemfülesek már kiszúrták, hogy a Google Street View (amikor a Google autókkal járja az utcákat és készít felvételeket) lencsevégre kaphatta Franklint a háza (és talán egy épp javításra váró autó) előtt még a letartóztatás előtt. A képet itt lehet megnézni, a kis piros pontra kattintva.

A lenti videó még Franklin letartóztatásának körülményeiről szól:


Címkék: lonnie david franklin

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr42142563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása