Letartóztatták Nolan Ray George-ot

2010.07.17. 09:22   ussk

Az ő letartóztatása kevésbé éri az embert váratlanul, hiszen egy ideje már nyomozgattak utána több, negyven évvel ezelőtti gyilkosság ügyében is, illetve korábban más gyilkosságokkal kapcsolatban le is ültették. Tegnap helyi idő szerint délután negyed ötkor, egy Ohio állambeli motelben tartóztatták le egy pénztárosként dolgozó pontiaci nő, Gwendolyn Perry 1968-as megölése miatt a 67 éves ezermestert, aki ezt a gyilkosságot már annak idején is bevallotta, amikor a hatvanas évek végén egy másik fojtogatás miatt tartóztatták le. Akkoriban állítólag azt ígérték a nyomozók a férfinak, hogy a vallomásért cserébe ezért az ügyért nem fogják elítélni, az utóbbi időben azonban utánanéztek az ügyészek ennek és nem találták nyomát az egyezségnek (a rendőrségnek pedig önmagában nincs joga ilyesmit ajánlani a gyanúsítottnak). Mivel a gyilkosság Michiganben történt, ezért át fogják majd szállítani ide Ohióból, várhatóan a jövő hét folyamán. Meglehet azonban, hogy George ellenáll majd annak, hogy Ohio kiadja Michigannek, ez pedig azt jelenti, hogy a tárgyalás csak hónapok múlva kezdődhet meg. Ha elítélik, a férfi tényleges életfogytiglant kaphat.

A férfi korábban 12 évet töltött rács mögött fojtogatásért, majd kiengedése után 1982-ben újra támadott, ám az áldozat életben maradt és végül a kihűlés végzett vele. Ez utóbbiért 10 évet kapott. A módszere az volt, hogy előbb szeretkezett az áldozatokkal, majd saját melltartójukkal vagy harisnyájukkal megfojtotta őket és a városon kívül eső területeken (néha autókban) hagyta a holttestüket.

A másfél éve tartó nyomozás és együttműködés egyébként nem áll le, mind Michiganben, mind Ohio államban további eseteket is megvizsgálnak.


Címkék: nolan ray george

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr762156890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása