Mégis ugyanaz a tettes?

2010.07.20. 08:51   ussk

Tavaly januárban Marylandben egy középkorú nőt és tizenéves lányát találták holtan otthonában, mindkettejüket lelőtték. Márciusban egy szintén középkorú nő és 20 éves lánya maradványaira bukkantak rá egy lángoló, lopott kocsiban. Bár az esetek egymástól fél mérföldnyire történek, eredetileg nem kapcsolták össze a két ügyet a különbözőségük miatt: az egyik esetben a tettes szervezetebbnek tűnt, míg a másikban nem foglalkozott a holttestek elmozdításával. Az FBI egyik szakértője is úgy vélekedett, két különböző elkövetővel akad dolguk, ám mivel a rendőrség nem igazán tudott mit kezdeni a gyilkosságokkal, nem zárták ki továbbra sem azt, hogy talán egyetlen személy a felelős.

Tegnap aztán úgy nyilatkozott a rendőrség, hogy talán megvan a tettes és a szóban forgó férfit jelenleg egy teljesen más ügy miatt tartják őrizetben. Ennél többet a nyomozásra hivatkozva nem árultak el, a Washington Post viszont a nyomozást ismerő források beszámolója alapján arról írt, hogy a tettes nem ismerte az áldozatokat és semmilyen nyilvánvaló indítéka nem volt a gyilkosságok elkövetésére. A nyomozók a források szerint sorozatgyilkosként kezelik a férfit és más halálesetekkel is megpróbálják összekapcsolni.

Az áldozatok családjait egyelőre nem kereste meg a rendőrség, viszont egyikük arról beszélt, azt könnyebben el tudná fogadni, ha egy idegen lenne a tettes, mintha egy ismerős. Egy másik hozzátartozó kétkedve áll a fejleményekhez és azt mondja, csak akkor hiszi el, hogy a két támadó ugyanaz, ha bizonyítékot mutatnak neki erre.


Címkék: jason scott

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr822162824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása