Vádat emeltek a marylandi gyilkosságok ügyében

2010.07.28. 09:52   ussk

Ami azt is jelenti egyben, hogy ígéretükhöz híven a hatóságok most már nyilvánosságra hozták a gyanúsított személyét: egy 27 éves férfi, Jason Scott az Upper Marlboróból. Két gyilkossággal kapcsolatban emeltek vádat ellene, méghozzá abban az ügyben, amikor tavaly egy kigyulladt kocsiban találtak rá a 42 éves Delores Dewitt és 20 éves lánya holttestére. A házukban kikapcsolt állapotban találták a riasztórendszert, így először azt gondolták, ismerős lehetett a tettes. Scott azonban nem ismerte az áldozatokat korábban.

A Prince George megyei rendőrfőnök szinte biztos abban, hogy további gyilkosságokkal tudják majd összekötni a férfit és lehet, hogy egészen tizenéves koráig megpróbálják felderíteni a múltját. A környékbeli hatóságok szintén jelezték, hogy érdeklődnek Scott iránt a maguk megoldatlan ügyeivel kapcsolatban. Egyelőre egy másik, szintén tavalyi anya-lánya gyilkosságnál merült fel a neve, illetve annak a nőnek az ügyében, akit 2008-ban lőttek le, majd rágyújtották a házát.

Úgy gondolják egyébként, hogy Scott a munkahelyén, a UPS-nél található adatbázisból nézhette ki az ügyfelek címeit és szándékosan változtatta módszereit a rendőrség összezavarására. A UPS-nél Scott feladata az volt, hogy átcímkézze azokat a csomagokat, amelyeket azért küldtek vissza, mert rossz cím került rájuk. Egy munkatársa úgy nyilatkozott róla, hogy magának való, de megbízható munkaerő volt, aki mindig megtette, amit kértek tőle.

Az áldozatoktól nem messze élt a szüleivel és húgával, jó családból származott és korábban mindössze egy gyorshajtási ügye volt. Ami mostanáig nem derült ki, az az, hogy tizenéves kora óta megszegte a törvényt, eleinte apránként, majd szépen lassan a betöréseken át eljutott a gyilkosságokig. Néhányszor költözött is, így megnézik, Texasban vagy Floridában milyen ügyekhez lehet köze.

Pat Brown profilalkotó szerint Scott az a fajta, aki kifejezetten élvezi, ha ölhet, ugyanis ha csak be akarna törni egy házba, akkor azt nyilván akkor ideális megtenni, ha senki nincs otthon. De még így is könnyebben irányítható embereket választott (anya-lánya párosok), akiket valószínűleg nem lett volna muszáj megölnie. Mivel Scott kifejezetten akkor tört be, amikor otthon voltak a lakók, Brown szerint az is cél volt, hogy végezhessen velük.

Ha Scottot elítélik a gyilkosságok ügyében, kétszeres életfogytiglant kaphat. Bár Marylandben van halálbüntetés és a Scottnak tulajdonított gyilkosságok bele is esnének ebbe a kategóriába, jelen állás szerint nem ítélhetik halálra. 2009 óta ugyanis csak akkor kaphat valaki halálbüntetést az államban, ha DNS-mintával vagy videófelvétellel lehet bizonyítani a bűnösségét.


Címkék: jason scott

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr342181664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása