Amerikai házaspárt tartóztattak le Panamában

2010.07.31. 09:45   ussk

Az eredetileg észak-karolinai William Dathan Holbertet és feleségét, Laura Michelle Reese-t a napokban tartóztatták le és legalább tíz ember megölésével gyanúsítják Panamában, miután a Bocas del Toróban található birtokukon elásott holttestekre bukkantak. Hétfőn fogták el őket a nicaraguaiak a határon, amikor megpróbáltak illegálisan bejutni az országba. Szerződéseket, részvényeket, lőfegyvert, töltényeket találtak többek között náluk.

A 30 éves Holbert, aki Panamában a William Adolfo Cortez nevet használta, a rendőrség szerint az áldozatoktól akart földet vagy házat venni, majd végzett velük. Az eddig megtalált két áldozat amerikai, de további eltűnésekkel kapcsolatban kérdezik ki a házaspárt. Holbert tegnap hét ember megölését vallotta be.

A testeket a Holbert tulajdonában lévő birtokon találták meg, egyikük az előző tulajdonos, Cheryl Hughes volt. A nő volt férje volt az, aki gyanút fogott, miután olyan SMS-eket kapott Hughes telefonjáról, hogy a nő elment vitorlázni (amit sosem szeretett) és miután rájött, hogy Holbert története nem igazán koherens. Akkor lett végképp gyanús Holbert, amikor a volt férj megtudta, hogy a birtokában van egy másik olyan ingatlan is, amelynek eltűnt a tulajdonosa.

Az USA nem kérte a pár kiadatását, mivel ott kevésbé súlyos ügyek miatt keresték. Panamában Holbertet 50 évre ítélhetik.

A hírek szerint Holbert egyébként úgy kezeli az újságírókat, mint egy filmsztár: barátságos volt, mindenkit külön köszöntött, nevetgélt és elég lazán vette az őt ért vádakat. A pár női tagja, Reese ellenben inkább hallgatott.

Holbert eredetileg háromgyerekes apaként élt Észak-Karolinában, majd amikor összeismerkedett Reese-szel, elvált a feleségétől, eladta az üzletét és nem fizetett tartásdíjat. Eladott egy olyan ingatlant, ami nem az övé volt (ezért keresik többek között az USA-ban), majd ugyanígy eladott egy lopott autót is, végül államból államba vándorolt és különféle álneveket használt. A hatóságokat sikeresen elkerülte, még egy autós üldözésből is sikerült meglógnia, miután karambolozott.

Az észak-karolinai ismerősei elmesélték, hogy Holbertnek a fehér felsőbbrendűséget hirdető tetoválásai voltak és egy időben olyan boltot üzemeltetett, ahol horogkeresztes zászlókat, kendőket lehetett többek között kapni. A panamai ismerősök a Vad Bill becenéven szólították és arról számoltak be, hogy a férfi erősen ivott.


Címkék: william dathan holbert

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr912188758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T-akonypunpa 2010.07.31. 13:22:28

7 gyilkosságért csak 50 évet? Ismét kiderült, hogy a gyilkosok élete sokkal többet ér, mint az ártatlanoké.

kyanzes (törölt) 2010.07.31. 14:39:56

Önmagát nem meghazudtoló opportunista. Ebből is megpróbálja kihozni a legtöbbet. Szerencsére túl sokat nem lehet. Bukta. Irány a kőfaragó csoport.

ussk · http://ussk.blog.hu/ 2010.07.31. 14:53:51

@T-akonypunpa: Panamában ez a maximális büntetés. De tavaly még csak 35 évet kapott volna ugyanezért, azóta emelték meg.

bgp 2010.07.31. 15:28:00

Az ilyeneket nyugodtan lelőhetnék.

Elkeveredett 2010.07.31. 15:40:53

Naná, hogy valami náci-fajzat.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.07.31. 15:42:25

@bgp: Hidd el, azzal jobban jarna, mint otven evvel egy Panamai bortonben (lasd Prison Break 3 szezon). Valoszinuleg nem fogja tulelni a fogsagot.

mokas_gizi 2010.07.31. 15:44:57

"Mi, sorozatgyilkosok vagyunk a fiaitok, mi vagyunk a férjeitek, ott vagyunk mindenütt..."

Varék (törölt) 2010.07.31. 19:58:40

Az összes büdös náci golyót érdemel!

süti beállítások módosítása