Térkép Los Angeles déli részének sorozatgyilkosairól

2010.08.04. 08:52   ussk

 Azt láthatjuk ezen a térképen, hogy 1983 és 2008 között hol találták meg azokat az áldozatokat, akikkel sorozatgyilkos végzett azon a környéken, ahol a Grim Sleeper is tevékenykedett. A pár hete letartóztatott Lonnie Franklint nem csupán megtalálni volt nehéz, de eredetileg gondot okozott az is, hogy elkülönítsék, mely áldozatok tartozhattak hozzá a sok vele egy időben működő sorozatgyilkos között.

Ez egyébként nem egyedi jelenség Los Angelesben: többször is akadt példa arra, hogy a nagy "szaporulat" miatt rossz személynek tulajdonítottak egy-egy áldozatot (például egy idén elítélt példával élve az egyik Rodney Alcala áldozatról is eredetileg azt feltételezték, hogy az egy személynek hitt Hillside Strangler, vagyis Kenneth Bianchi és Angelo Buono műve volt annak idején). Persze azóta a DNS-minták vétele már sokat könnyít ezen a feladaton.

Másrészt az a rész, ahol a Grim Sleeper tevékenykedett, egyébként is nagyon veszélyes környék volt a nyolcvanas években, sok halálesettel, drogügylettel (nagyjából minden nyolcadik percben történt bűncselekmény) és csak az utóbbi évekre vált rendezett környékké az az utca, ahol Franklin is lakott.

Sok, a nyolcvanas években Los Angelesben mozgó sorozatgyilkos tett szert széles ismertségre, a térképen látható részen azonban sok ember nem is tudott róla, hogy akár egy sorozatgyilkosuk is lenne, pont amiatt, mert az áldozatok a társadalom perifériáján élő, főleg fekete nők, jórészt prostituáltak és drogfüggők voltak, vagyis mind igen kockázatos életvitelt folytattak egy igen kockázatos környéken. A rendőrségnek ez megnehezítette a munkáját, ráadásul egyébként is túl voltak terhelve: akkoriban sokkal kevesebben jutottak sokkal több bűncselekményre, mint most.


Címkék: lonnie david franklin

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr72197547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása