Megemlékezés a Grim Sleeper áldozatairól

2010.08.11. 09:00   ussk

25 éve végzett a Grim Sleeper Los Angelesben első ismert áldozatával, ennek alkalmából tartottak most megemlékezést és helyezték el a tíz női áldozat fotóját egy templom előtt, ahol a résztvevők üzeneteket és virágokat hagyhattak. A megjelentek a Bibliából olvastak fel, énekeltek és arról beszéltek, nem gondolták volna, hogy ilyen sokáig tart majd elfogni a tettest.

Az ügyről és az idén július elején letartóztatott Lonnie David Franklinről már elég sokat írtam, úgyhogy csak röviden összefoglalva: a Grim Sleeper a nyolcvanas években ölte meg áldozatai egy részét lőfegyverrel, miután szexuális kontaktusba került velük. Ezután viszont váratlanul leállt és legközelebb 14 év múlva, a 2000-es években csapott le (innen kapta becenevét is), utolsó gyilkosságát pedig 2007-ben követte el. Legalább tíz nővel és egy férfival végzett, ám az utóbbi esetében nem emeltek ellene vádat, mivel itt nem találták meg a DNS-ét. Áldozatai főleg prostituáltak és kábítószerfüggők voltak, a rendőrség pedig tovább nyomoz más lehetséges áldozatok után.

Lonnie David Franklinnek, a gyanúsítottnak közben új ügyvédje van, aki felajánlotta, hogy ingyen elvállalja a védelmét. Louisa Pensanti azt mondta, ne ítéljék meg előre Franklint és tartsák tiszteletben az érintett családokat. A bíró figyelmeztette az ügyvédnőt, hogy 2-3 évbe is beletelhet, mire végére érnek majd az ügynek és a mostani feltételekkel kell végig dolgoznia.

Franklint jelenleg megszabott óvadék nélkül tartják fogva és augusztus 23-án kell majd arról nyilatkoznia, ártatlannak vagy bűnösnek tartja magát (Pensanti szerint az előbbi fog történni). A vád egyelőre nem döntötte el, hogy halálbüntetést kér-e a férfira.


Címkék: lonnie david franklin

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr512213963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása