Letartóztatták a Colonial Parkway gyilkosságok egyik gyanúsítottját

2010.08.16. 09:18   ussk

A Colonial Parkway Killerről már többször írtam, itt, itt, itt és itt, de röviden összefoglalva egy, a nyolcvanas évek második felében tevékenykedő gyilkosról van szó, aki Virginia államban összesen négy fiatal pár haláláért tehető felelőssé. Az ügyben újra nyomoznak már egy ideje, megpróbálták például megtalálni az egyik eltűnt pár holttestét is, de eddig nem sok eredménnyel jártak.

Most az FBI letartóztatott egy 52 éves, Michael Mara nevű férfit egy másik ügyben, őt 25 bank kirablásával vádolnak 13 államban. A Colonial Parkway ügy nyomozói azonban emlékeztek, hogy annak idején a gyilkosságok gyanúsítottjai között szerepelt a férfi, így most újra megnézik, lehetett-e köze hozzájuk.

Az egyik nyomozó, Robert Lunsford elmesélte, hogy annak idején, amikor azt mondta az egyébként Granddad Bandit becenévre hallgató Marának, hogy sorozatgyilkosnak tartja, a férfi nem igazán tagadta a dolgot. Számos gyanús tárgyat találtak akkor a férfi elsötített autójában, például rendőrségi rádiót, jelvényt, egyenruhát, késeket, ragasztószalagot, bilincset és hiányzott a hátsó ülés. Rengeteg, különböző családokról és gyerekekről készült (nem pornográf) fotóra is rábukkantak, akiket Mara valószínűleg valamiért követett. Lunsford arról is beszélt, hogy Mara a kihallgatás alatt játszadozni próbált vele, hol kedves, visszafogott férfiként vallotta be a bűncselekményeket, hol felhúzta magát és szörnyetegként beszélt magáról. Azt is sikerült felfedezni, hogy Mara több különböző személyiséget is felépített magának, ezeket pedig egy füzetben tartotta számon. Mara erre akkor úgy reagált, hogy már szinte nem is tudja, ki ő, olyan sok személyiséget és álnevet öltött az évek alatt magára. Lunsfordnak az a véleménye a férfiról, hogy nagyon gyanús a viselkedése, másrészt viszont az is lehet, hogy csak megpróbál veszélyesebbnek tűnni, mint ami.

Mara egyébként 2004-ben szabadult, miután rablásért elítélték. Ekkor Virginiába költözött és ugyanekkor kezdődtek a Granddad Bandit bankrablások is, amelyeknek érdekessége, hogy a tettes sosem próbálta elrejteni az arcát. A módszere az volt, hogy nyugodtan kivárta a bankban a sorát, majd csendesen egy cetlit csúsztatott be a kívánt összegről és néha olyan mozdulatokat tett, amelyek arra utaltak, hogy fegyver van nála. Az FBI szerint azonban valószínűleg sosem használt fegyvert a bankrablásokhoz. A férfi egyébként az utóbbi időben már Louisianában élt, itt is tartóztatták le.

Mara felesége szerint a férfi folyton utazott, mivel állítólag a katasztrófavédelemnél dolgozott, de az asszony a letartóztatás óta már nem olyan biztos ebben. Lunsford nyomozót ez nem nagyon lepte meg: annak idején, amikor ő kérdezte ki Marát, a férfi akkori felesége úgy tudta, Mara a Vöröskeresztnek dolgozik.


Címkék: megoldatlan

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr332224868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása