Visszaszállítják Abuelazamot Michiganbe

2010.08.17. 09:46   ussk

Továbbra is vitákat kavar, hogyan jutott el a pár napja letartóztatott Elias Abuelazam olyan sok támadásig (összesen végülis 18-at tulajdonítanak neki), mielőtt elkezdték volna komolyabban keresni. A férfi a szúrkálások nagy részét Michiganben követte el, de Ohióban és Virginiában is gyanúsítják. Steven Egger kriminológiaprofesszor szerint az alapvető probléma az volt, hogy a különféle körzetek rendőrségei sokáig nem dolgoztak össze az ügyben és ez a jelenség az egész országban megnehezíti azt, hogy rájöjjenek, ha sorozatgyilkossal akad dolguk. Katherine Ramsland azonban, aki törvényszéki pszichológiát oktat Pennsylvaniában, megvédte a rendőröket és arról beszélt, az emberek túl sok Gyilkos elméket néznek, ami elég rossz szolgálatot tesz a hatóságoknak, hiszen a sorozatban a nyomozók szinte a fotelből oldják meg az ügyeket. Meg is dícsérte a rendőröket, mert miután összekötötték a támadásokat, nagyon gyorsan elkapták Abuelazamot. Mark Safarik, aki visszavonulása előtt az FBI-nál profilozott, azt mondja, mivel az első két támadásnál semmilyen nyomon sem tudtak elindulni a rendőrök, profilozniuk kellett volna az elkövetőt és így kellett volna megnézni, összeköthetőek-e az esetek. A harmadik, negyedik eset után szerinte már gyanították volna, hogy talán sorozatgyilkos tevékenykedik a környéken.

A 33 éves Abuelazam ellen egyébként először csak az egyik támadás esetében emeltek vádat emberölési kísérlet miatt, de további vádemelések is várhatóak. Nem tiltakozott az ellen, hogy visszaszállítsák Atlantából Michiganbe, ahol bíróság elé kell állnia, így hamarosan átszállítják majd, de ennek az időpontját nem hozták nyilvánosságra. Közben Virginiában egy, a támadásokhoz képest jóval korábbi, 2009-es gyilkosság ügyében is nyomoznak Abuelazam után, mivel az áldozat a férfi szomszédságában élt akkoriban, sőt, ismerte is. Azt továbbra sem tudni egyébként, mi movitálhatta Abuelazamot.

Kiderült közben az is, hogy amikor a férfi megpróbált hazarepülni Izraelbe Atlantából (Atlantába pedig átszállással jutott el), a csomagjai elkeveredtek és Kentuckyban maradtak, így a rendőrök most összeszedték őket és bár nem mondták el, mit találtak bennük, most már a nyomozás részeként nyilatkoztak róluk.


Címkék: elias abuelazam

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr812227379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása