Ártatlannak vallotta magát Franklin

2010.08.24. 08:49   ussk

A Grim Sleeper ügy gyanúsítottja tegnap ártatlannak vallotta magát Los Angelesben: a férfit tíz ember megölésével és egy emberölési kísérlettel vádolják. Röviden az eddigiek: a Grim Sleeper a nyolcvanas években követte el az első gyilkosságait, az áldozatok többnyire prostituáltak voltak és főleg lőfegyverrel végeztek velük. Tizennégy év szünet után aztán a 2000-es években újabb gyilkosságokat kapcsoltak a Grim Sleeper személyéhez, de annyira nem jutott semmire a rendőrség, hogy már lassan feladták a reményt, hogy valaha is megtalálják. A gyilkosságok környékén hatalmas hirdetőtáblákat helyeztek el a Grim Sleeper fantomképével, de így sem jelentkezett senki, aki felismerte volna. Néhány hete azonban megpróbálkoztak egy kissé vitatott módszerrel: mivel a Grim Sleeper DNS-e megvolt, de nem találtak egyezést az adatbázisokban, így nem őt, hanem egy közeli rokonának DNS-ét keresték helyette. Meg is találták, később pedig követték a férfi apját, akitől aztán összeszedtek néhány kidobott tárgyat és ezekből ki tudták mutatni az egyezést a Grim Sleeperrel.

Jelenleg megszabott óvadék nélkül tartják fogva. A börtönben aztán egy rabtársa felismerte és megtámadta, de Franklin ezt kisebb sérülésekkel megúszta, a legutóbbi hírek szerint pedig új ügyvédet szerzett, aki ingyen vállalta el védelmét. A vád képviselői továbbra sem döntöttek még arról, hogy halálbüntetést kérnek-e majd Franklinre.

Közben kiderült, hogy 300 ezer dollár (67 millió forint) rokkantsági nyugdíjat kapott eddig az évek alatt Franklin, miután 1991-ben vállsérülést szenvedett. Továbbra is havi 1600 dollárt (350 ezer forintot) kap így és akkor is fogja kapni, ha elítélik.


Címkék: lonnie david franklin

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr492243016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása