George-ot átszállítják Michiganbe

2010.08.25. 09:00   ussk

Hamarosan visszaviszik Ohióból Michiganbe Nolan Ray George-ot, ahol a férfi egy pontiaci nő 1968-as meggyilkolása miatt áll majd bíróság elé. Előzetesen arra lehetett számítani egyébként, hogy mivel George ellenállt, jócskán elhúzódik majd az államok közötti kiadatás, de mindkét kormányzó nagyon gyorsan cselekedett, így a héten már Michiganben vallhatja magát bűnösnek vagy ártatlannak a férfi. George-ot számos, a hatvanas és a nyolcvanas években történt gyilkossággal gyanúsítják Michigan, Ohio és Kentucky államban, azonban csak két esetben ítélték el annak idején és aránylag kevés büntetéssel megúszta.

A most szóban forgó michigani áldozat neve Gwendolyn Perry volt és a többi esethez hasonlóan őt is az alsóneműje egy darabjával, egy selyemharisnyával fojtották meg, majd otthagyták a hóban egy mezőn. Amikor George-ot 1969-ben letartóztatták egy másik fojtogatás miatt, be is vallotta Perry megölését a rendőröknek, akik előtte felajánlották, hogy a vallomásáért cserébe nem fogják elítélni. Ilyen engedményeket azonban a nyomozók valójában nem tehettek, így a mostani ügyben felhasználják majd az akkori vallomást.

Közben a vád újabb tanút is talált, méghozzá egy olyan férfit, aki a hetvenes években George-dzsal együtt töltötte büntetését (ő fegyveres rablás miatt) és aki arról számolt be, hogy George legalább öt-hat nő megölésével dicsekedett. Szerinte George azért fojtotta meg őket, mert szerette nézni, ahogy rángatózik közben a testük. Azt mondta, azért nem a börtönévek alatt állt elő ezzel az információval, mert félt, hogy majd besúgónak fogják tartani.

Kiderült az is, hogy az elmúlt hónapokban, amíg a nyomozók folyamatosan George sarkában voltak, a 67 éves férfi három nővel is kapcsolatot kezdeményezett. A rendőrök aggódtak emiatt, de végül nem történt semmi bajuk, az viszont így is látszik, hogy a férfi viselkedése időskorára sem változott sokat. (Korábban is könnyedén cserélgette azokat a nőket, akik hajlandóak voltak őt eltartani.)


Címkék: nolan ray george

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr642245757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása