Abuelazam újra Michiganben

2010.08.27. 10:43   ussk

Michigan államban nagy a forgalom mostanában: a napokban készülnek átszállítani oda Ohióból Nolan Ray George-ot, Elias Abuelazamot pedig tegnap szigorú biztonsági intézkedések mellett, repülővel vitték vissza, hogy bíróság elé álljon. A 33 éves, izraeli állampolgárságú, arab származású, keresztény vallású Abuelazamot azzal gyanúsítják, hogy május óta legalább 18 embert sebesített meg Michiganben, Virginiában és Ohióban, közülük pedig ötöt meg is ölt. Akkor kapták el, amikor épp felszállni készült Atlantában egy Izraelbe tartó repülőjáratra.

Vádat egyelőre egyetlen esetben emeltek csak ellene, azonban a michigani ügyészek szerint további vádemelés is várható majd, amint megérkeznek a laboreredmények. Arról beszéltek, a maximális büntetést kérik majd Abuelazamra, ami Michiganben a tényleges életfogytiglan jelenti. Jelenleg a férfit a Genesee megyei börtönben tartják egy 2,5 x 4 méteres cellában, megszabott óvadék nélkül (az ügyészek 10 millió dollárban szabták volna ezt meg), a tárgyalóteremben pedig egyelőre nem jelent meg Abuelazam, hanem videókapcsolaton keresztül hallgathatta meg a börtönből az ellene felhozott vádakat. A férfi cellájából, ahol éjszak sem kapcsolják le a villanyt, csak napi egy órára mehet ki, a többiektől pedig külön tartják, valamint negyedóránként ellenőrzik és folyamatosan kamerával figyelik. A mai nap folyamán Abuelazamot pszichiáter fogja megvizsgálni, mivel attól tartanak, esetleg kárt akar tenni magában.

Kiderült, hogy korábban Izraelben is azzal gyanúsították már, hogy leszúrt valakit, de végül nem emeltek vádat ellene. Izraelben egyébként többen is hangot adtak annak, hogy jobban szeretnék, ha Abuelazamra nem izraeliként, hanem inkább palesztinként hivatkoznának az USA-ban.

 


Címkék: elias abuelazam

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr372251451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása