Vádemelés egy 1992-es gyilkossági ügyben

2010.09.09. 08:49   ussk

A floridai Tampában ölték meg 1992-ben a 32 éves Rachel Guilest, mindeddig azonban nem akadtak a tettes nyomára. Most viszont egy azóta új eljárással megvizsgálták ismét a helyszínen talált bizonyítékokat és az áldozat harisnyájáról szerzett DNS mintának sikerült is megtalálni a tulajdonosát: a 43 éves Rocky Juarezt, aki épp egy másik gyilkosság miatt tölti büntetését a floridai állami fegyházban, de korábban már szexuális zaklatásért és emberölési kísérletért is leültették. Megvádolták annak idején egy 19 éves lány megerőszakolásával is, de ebben az ügyben aztán ejtették a vádat, amikor nem sokkal később egy másik férfi megfojtotta a lányt.

Azzal a nővel azonban, akiért büntetését kapta, 2000-ben végzett, szintén Tampában és a módszer is igen hasonló volt: őt és Guilest is szexuálisan zaklatták, majd megfojtották és ruhátlanul otthagyták. A rendőrség úgy gondolja, Juarez egy szórakozóhelyen találkozhatott az áldozattal, aki az egyetem környékéről tűnt el. A pincérnőként dolgozó Guilest rendes, törvénytisztelő nőnek írták le, akiben valószínűleg nem ébredt fel a gyanú, hogy új ismeretsége veszélyt jelenthet rá. Holttestét végül egy kutyát sétáltató járókelő fedezte fel egy fás területen.

Azt feltételezik, hogy Juarez más gyilkosságokat is elkövethetett a fenti kettőn kívül, így utánanéznek és leellenőrzik a korábbi lakhelyei környékén történt, megoldatlan gyilkossági ügyeket is. Azt is megvizsgálják, legálisan tartózkodik-e Juarez az országban, mivel valószínűleg Mexikóból érkezett először Kaliforniába, majd Floridába.


Címkék: rocky juarez

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr662282151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása