Herzog szabadlábon

2010.09.20. 09:36   ussk

Igencsak elhúzódott a 44 éves Loren Herzog kiengedése (ha jól emlékszem, valamikorra júliusra tervezték), most azonban már valóban feltételesen szabadlábra helyezték. Mivel bármelyik kaliforniai megyébe is küldték, sehol nem fogadták be, sőt, heves tiltakozást váltott ki a helyiek részéről, így végül a róla szóló előző cikkben is pedzegetett megoldást alkalmazták: gyorsan felhúztak egy előre gyártott elemekből készült épületet a számára egy, a lassen megyei börtönhöz tartozó területen (ami kilométerekre van a lakott területektől). Lassen megye egyébként 320 km-re található San Joaquin megyétől, ahol Herzog és Wesley Shermantine eredetileg gyilkosságaikat elkövették. A helyiek továbbra is tiltakoznak és eddig 5700 aláírást sikerült összegyűjteniük.

Az egyik áldozat, Cyndi Vanderheiden apja szerint egyébként az a kikényszerítettnek nyilvánított vallomás, amely miatt ilyen drasztikusan lecsökkentették Herzog büntetését, nem igazán tűnt kikényszerítettnek, mivel közben Herzog viccelődött, cigiszüneteket tartott és így tovább. Thomas Testa, a San Joaquin megyei államügyész szerint, aki annak idején elítéltette Herzogot és Shermantine-t, azóta már változott a jog és ma már érvényes lenne a vallomás. Hozzátette azt is, hogy a vallomás szöveges átirata tényleg kikényszerítettnek tűnhet, de maga a videófelvétel korántsem. Az apa, John Vanderheiden együttérez a Lassen megyeiekkel, de örül neki, hogy végül nem náluk, San Joaquin megyében helyezték a férfit szabadlábra. Arra figyelmezteti a Lassen megyeieket, hogy legyenek nagyon óvatosak Herzoggal.

Herzog GPS-es bokaperecet visel majd, szigorú szabályokat kell betartania és rendszeresen jelentkeznie kell felügyelőtisztjénél. Reggel fél kilenc és délután fél hat között hagyhatja csak el a házat, de engedélyt kell kérnie rá és ilyenkor mindig kíséretet kap majd. Valószínűleg a börtön ad majd neki valamilyen munkát minimálbérért.

(Pluszban itt olvasható az a levél, amit Daniel Logue képviselő írt Arnold Schwarzenegger kormányzónak az ügyben, itt pedig a Lassen megyei tiltakozók Facebook oldala látható.)


Címkék: loren herzog

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr792309319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása