Fantomkép a michigani szúrkálóról

2010.08.07. 09:22   ussk

Nyilvánosságra hoztak egy fantomképet is most már arról a férfiról, akiről pár napja írtam, hogy május óta nyolc embert megsebesített, öttel pedig végzett is a michigani Genesee megyében. Az áldozatok egy kivételével mind feketék voltak, így nem zárják ki, hogy a tettesnek esetleg rasszista motivációja van, azonban nem biztosak ebben továbbra sem: a környéken ugyanis túlnyomórészt egyébként is feketék élnek, úgyhogy az is lehet, hogy a férfi csak találomra választ. A helyi fekete lakosság biztos abban, hogy kifejezetten nekik szólnak a támadások, de például egy, az ügyet kommentáló FBI ügynök szerint a gyilkos nem ilyen alapon dolgozik és hogy a fő kapocs az áldozatok között az, hogy könnyű célpontok voltak. Más szakértők szerint sem az áldozatok származása a lényeg, hanem sokkal fontosabb a gyilkos számára a helyszín (valószínűleg ő maga is a környéken él vagy dolgozik), illetve a lehetőséget keresi a támadásra, nem pedig származás alapján válogat. Ha más nem is, az biztos, hogy az áldozatokat nem rabolták ki, így ezt az indítékot ki lehet zárni.

Harold Copus, az előbb említett FBI ügynök azt is elmondta, hogy a tettesnél elég rövid a sorozatgyilkosoknál megszokott, két támadás közötti nyugalmi időszak és arról beszélt, lehet, hogy a támadó nagyon rákaphatott a gyilkosság ízére, de az is előfordulhat, hogy olyan pszichés gondjai vannak, amelyekkel nem boldogul. Többször emlegettem már itt az ex-FBI ügynök Paul Lindseyt, ő azt mondta az ügyről, hogy elég szokatlan a támadó mintája, mert egyrészt hiányzik belőle a szexualitás, másrészt a rasszista motivációjú gyilkosságoknál inkább a személytelenebb lőfegyvereket használják, semmint szúrófegyvert. Szerinte a férfit valamiféle düh irányíthatja.

A helyiek közben nem nagyon értik, miért várt a tizenharmadik támadásig a rendőrség a figyelmeztetéssel és sokan úgy vélik, hogy azért történt így, mert az áldozatok nagy többsége fekete volt.

A tettesről korábban egyébként középkorú férfiként számoltak be, ezzel ellentétben most már úgy tudni, hogy huszon-harmincéves lehet, izmos felépítésű, világos hajú, 180-190 cm közötti testmagasággal, 80-95 kg közötti testsúllyal.


Címkék: elias abuelazam

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr932204937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása