Megtámadták a Grim Sleeper ügy gyanúsítottját

2010.07.15. 09:52   ussk

Lonnie David Franklint pár napja tartóztatták le Los Angelesben elég trükkös módszerekkel, a 25 éve húzódó Grim Sleeper gyilkosságokkal kapcsolatban. A letartóztatás híre bejárta a világot, így nem csoda, hogy miközben éppen ügyvédjére várt egy erre kijelölt helyiségben, egy szintén ott tartózkodó rab felismerte. A 29 éves Antonio Rodriguez egy padhoz volt bilincselve és akkor szabadult el a rá vigyázó őr mellől, amikor az kinyitotta a bilincset. A férfi rátámadt Franklinre és többször fejen ütötte, mielőtt az őr leteperte a földre. Franklinnek nem esett nagyobb baja.

A történet pikantériája, hogy magát Rodriguezt egy 5 éves kislány szexuális zaklatása és megölése miatt találták bűnösnek az előző napon és halálra is ítélhetik akár. Nem ez az első eset egyébként, hogy Rodriguezt meg kellett fékezni. Korábban együtt szállították egy másik férfival, aki egy kést rejtegetett magánál. Az őrök még időben cselekedtek, de a lehulló kést Rodriguez igyekezett megkaparintani és olyan heves ellenállást mutatott, hogy több embernek kellett lefognia. Végül aztán úgy birkóztak meg vele, hogy lefújták paprika sprayvel. Aki gyakran olvasgatja a blogot, azt már nem nagyon lepi meg, hogy Rodriguez is bántalmazott gyerekként nőtt fel, az apja rendszeresen verte őt és a családot. A tárgyalás halálbüntetéses szakaszában egyébként a védelem azt igyekszik majd szakértők segítségével alátámasztani, hogy Rodriguez agyi sérülések és rendellenességek miatt képtelen időnként önmagát kontrollálni.

A megyei seriff hivatalának szóvivője elmondta, hogy mindkét fogvatartott a K-10-es kategóriába esik, vagyis külön tartják őket a többi rabtól, mivel túl hírhedtek és a többiek emiatt megtámadhatják őket. Arról is beszélt, hogy ez az egyik ok, amiért nagy kihívást jelent egy hírhedt bűnöző a számukra.

Franklint egyébként megszabott óvadék nélkül tartják fogva.

Ez a videó még a letartóztatás előtti eseményeket foglalja össze, elég érzékletesen és aránylag részletesen:


Címkék: lonnie david franklin

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr42152909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása