Sehol sem kell Herzog

2010.07.22. 10:08   ussk

Loren Herzogról kicsit Senki Alfonz jut eszembe, akinek ha jól emlékszem, a háttértörténetében van valami olyasmi, hogy már minden létező országból kitiltották és egy idő után indítványozták, hogy inkább fel kellene lőni a Holdra. Itt írtam Herzog feltételes szabadlábra helyezéséről pár napja és arról, hogy tulajdonképpen nagyon kicsi büntetéssel úszta meg a gyilkosságokat Kaliforniában, miközben társát halálra ítélték.

Tehama megye fogadta volna be kiengedése után, ám valószínűleg a helyiekből ez nagy felháborodást válthatott ki, mivel a seriff meggondolta magát és nem engedi be Herzogot a megyébe. Modoc megyében is hasonlóképpen vélekedtek, Herzog szabadon engedésének időpontja viszont közeledik. Kaliforniában ilyenkor az a szabály, hogy ha nem találnak más helyet, az illetőt oda kell visszaküldeni, ahol utoljára élt, vagyis San Joaquin megyébe. Szabadlábra helyezésének korábbi feltételei szerint ide egyébként nem léphetett volna be.

Az itteni seriff azonban szintén nem látja szívesen a 44 éves Herzogot, de legfőképp az egyik áldozat apja, John Vanderheiden ellenzi, aki ugyanitt él. Ő azt szeretné elintézni, hogy Herzog legalább ne kerüljön a lakhelyükhöz 35 mérföldnél közelebb és ugyanezt kéri egy szemtanú, illetve egy nő, aki szerint Herzog szexuálisan zaklatta. Ez pedig elég jól lefedi San Joaquin megyét ahhoz, hogy Herzogot sehova se lehessen költöztetni.

Herzog volt ügyvédje közben nem a lakosságot, hanem a férfit félti, mivel korábban kis híján belehalt abba, hogy a börtönben megkéselték és nem zárja ki, hogy újra megtámadhatják odakint. Vanderheident ez nem igazán érdekli és úgy vélekedik róla, hogy az legalább igazságszolgáltatás lenne, ami Herzog esetében valójában elmaradt.

Az ügyvéd arról is beszélt, hogy Herzog csak rossz emberrel barátkozott, de a társa, Shermantine volt az értelmi szerző és Herzoggal ezen kívül nem volt gond. A maga részéről úgy gondolja, Herzog képes lesz arra, hogy egy rendes ember életét élje, de valószínűleg meg kell majd változtatnia a nevét. A lakosság nem ennyire bizakodó és attól félnek, Herzog megtámad majd valakit.

Herzog egyébként San Joaquin megyében feleségéhez és három gyermekéhez térhet  majd haza. Vasárnapra tervezik a kiengedését.


Címkék: loren herzog

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr42168089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása