Más államokban is nyomoznak a szúrkáló után

2010.08.10. 10:18   ussk

Az utóbbi napokban többször is írtam arról a férfiról, aki öt embert megölt, nyolcat pedig megsebesített (ez azóta már 11-re emelkedett) a michigani Genesee megyében, Flint városában és környékén. Készült róla fantomkép is, de még mindig nem fogták el, viszont most már másutt is nyomoznak utána: a virginiai Leesburgben ugyanis az elmúlt napokban hasonló támadások történtek éjszakánként. Harmadikán egy kocogó tizenévest szúrt meg egy kocsiból kiugró férfi, ötödikén egy idősebb férfit szúrtak le a háza előtt, pénteken pedig egy újabb tizenévest támadtak meg, őt azonban kalapáccsal ütötték fejbe. Mindhárman fel fognak épülni, bár az idősebb férfinak el kellett távolítani az egyik veséjét. Ketten a michigani esetekhez hasonlóan feketék voltak, egyikük azonban latin származású és őket sem rabolták ki. A hatóságok most összedolgoznak ezekben az ügyekben.

A hétvégén az ohiói Toledóban is megtámadtak egy fekete férfit egyébként és a korábbi michigani esetek egy részéhez hasonlóan itt is megkérte a támadó az áldozatot, hogy igazítsa útba, miután kiszállt a kocsijából. Most már nyilvánosságra hozták azt is, milyen autóval járhat a támadó és a toledói esetben ez is passzol. A jármű egyébként két színű, felül zöld, lent arany, beige vagy egyéb világosabb árnyalatú, valószínűleg Chevrolet vagy GMC szabadidőautó és a virginiai támadásoknál is látták (a kalapácsos esetnél rögzítette is egy biztonsági kamera). Egyedül az tért el a michigani áldozatok beszámolóitól (akik világos bőrű és hajú tettest írtak le), hogy a toledói férfi szerint a támadónak sötét haja volt és akár közel-keleti származású is lehetett. A hatóságok egyelőre nem jelentették ki, hogy akár a toledói, akár a virginiai tettes egyezne a michiganivel.

Korábban arról beszéltek a szakértők, hogy valószínűleg nem rasszista indítékú támadásokról van szó, azonban egy, korábban az FBI-jal is dolgozó oregoni pszichiáter szerint ha a fenti esetekben ugyanaz a tettes, akkor már módosul a kép. Ugyanis amíg Genesee megyében nagyon nagy arányú a feketék lakossága és véletlen is lehetett, hogy túlnyomórészt ők voltak az áldozatok, addig a virginiai Leesburgben az arányuk csupán 10% és így valószínűbb, hogy tényleg őket célozza meg.

Eddig 175 hívást kapott egyébként az üggyel kapcsolatban az a 14 tagú csapat, akik a szúrkáló után nyomoznak, de az FBI is hozzájárult a munkájukhoz.

A Genesee megyeiek közben rettegnek és sokan nem mernek napnyugta után kilépni a házból. Azzal kapcsolatban, hogy miért nem értesítették korábban a lakosságot a szúrkáló jelenlétéről, a rendőrség annyit mondott, hogy egész egyszerűen eddig nem állt össze a kép, mivel nagyon sokan nem jelentették a támadást félelemből. Az mindenesetre tény, hogy az utóbbi napokban jelentett néhány újabb eset is még korábban történt.


Címkék: elias abuelazam

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr732211283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása