Valószínűleg megvan a szúrkáló

2010.08.13. 10:59   ussk

Úgy látszik, az ohiói áldozat járt a legközelebb az igazsághoz a michigani szúrkáló személyleírásának tekintetében, ő volt ugyanis az egyetlen, aki világos hajú férfi helyett valószínűleg közel-keleti származású tettest emlegetett. Elfogták ugyanis a gyanúsítottat, akit azóta fotók alapján már más életben maradt áldozatok is azonosítottak: az eredetileg izraeli állampolgárságú, arab származású Elias Abuelazamot. Atlantában, a repülőtéren tartóztatták le különösebb probléma nélkül, amikor épp felszállni készült egy Izraelbe tartó járatra. A többi utas szerint a férfi már elfogása előtt is feszült volt és arról győzködött valakit a mobiltelefonján, hogy nem viselkedett erőszakosan. A jegyet a gépre nagybátyja vásárolta neki, akit szintén kikérdeznek majd az ügyben.

Abuelazamról annyit lehet tudni, hogy keresztény, körülbelül 20 évesen került az USA-ba és Virginia északi részén próbált letelepedni. A 33 éves férfi kétszer nősült, mindkétszer elvált, ezután pedig a különböző államok és Izrael között ingázott: legutóbb a michigani Flintben élt, amelynek környékén a támadások kezdődtek. Kiderült az is, hogy már augusztus 5-én is megállították a rendőrök az autóját és láttak is benne egy kést és egy kalapácsot, miután Abuelazam figyelmen kívül hagyott egy közlekedési táblát (néhány órával az egyik támadás előtt), akkor azonban még nem keresték a kocsit, így elengedték.

Miután kiderült Abuelazam származása, a hatóságok azt is igyekeztek megvizsgálni, lehettek-e a támadások terrorista akciók, de egyelőre semmilyen jel nem utal erre és igazából nem is nagyon tartják valószínűnek ezt az eshetőséget, mivel a támadások természete nagyon különbözik a terroristáktól megszokottaktól. Megjegyezték azt is viszont, hogy talán nem Elias Abuelazam a férfi valódi neve és voltak korábbi ügyei is már, de kevésbé súlyosak, például csekkhamisítás és engedély nélküli fegyvertartás. Azt, hogy mi motiválhatta a férfit, továbbra sem tudni.

A rendőrség egyébként egy névtelen telefonálótól kapta a fülest Abuelazamról, miszerint a férfi már egy ideje nem jelentkezett a munkahelyén és állítólag Virginiába ment rokonlátogatásra. Abuelazam tudta, hogy keresik, így az utóbbi napokban közismertté vált autóját (egy 1996-os Chevrolet Blazert) elrejtette és úgy döntött, elhagyja az országot.

A férfi legutóbb egy michigani italboltban dolgozott, itteni ismerősei pedig azt mondták róla, hogy meglepte őket a hír, mert kedves, rendes embernek tűnt, de az is igaz, hogy olyan nagyon közelről nem ismerték. A közelében élők pedig arról beszéltek, hogy tudták, Abuelazamnak is olyan autója van, mint amit a rendőrség keresett, de mivel nem nagyon passzolt a férfire a személyleírás és a fantomkép, így nem gyanakodtak. A lenti videón néhány olyan embert kérdeznek meg az ügyről, akik az italboltból ismerték Abuelazamot.


Címkék: elias abuelazam

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr752218651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ljosecska 2010.08.17. 01:03:29

"meglepte őket a hír, mert kedves, rendes embernek tűnt"
Ez annyira általános, mindig ezt hangoztatják az elkövető ismerősei, ha az egyik csendes, nyugodt, emberszerető ismerősömről kiderülne, hogy sorozatgyilkos, nem lepne meg a hír, a sajtónak meg főleg nem nyilatkoznék ilyet.

süti beállítások módosítása